Vrije tijdZorg & Gezondheid

Ga je mee op de riksja?

Fietsen Alle Jaren Leeuwarden

Voor veel ouderen wordt de wereld steeds kleiner doordat de mobiliteit afneemt. Als zelfstandig fietsen niet meer lukt, dan kom je automatisch minder vaak de deur uit. Maar er is nog genoeg wél mogelijk. Bijvoorbeeld een ritje met een riksja of roelstoelfiets. Samen met een vrijwilliger langs de plekken in de stad waar je al zo lang niet meer geweest bent. Dat kan via stichting Fietsen Alle Jaren.

De ritjes zijn gratis en een vrijwilliger komt je thuis ophalen. Bij de stichting Fietsen Alle Jaren Fryslân in Leeuwarden zetten vrijwilligers zich al jaren in voor mensen die niet (meer) in staat zijn om zelfstandig te fietsen. Zodat ouderen of mensen met een fysieke of mentale beperking toch lekker naar buiten kunnen en de wind weer eens in de haren kunnen voelen. Ook in Drachten is een afdeling die hetzelfde doet.

Riksja’s

De stichting heeft in Leeuwarden vier riksja’s. Die hebben een lage instap, zodat passagiers makkelijk plaats kunnen nemen. Je hoeft niet zelf te fietsen; een vrijwilliger bestuurt de fietsriksja, die trapondersteuning heeft. Er is ruimte voor twee passagiers, dus je mag altijd iemand meenemen voor de gezelligheid. Dat kan ook iemand zijn die nog helemaal mobiel is. Vaak ga je ruim een uur fietsen en je bepaalt samen met de vrijwilliger waar de tocht naar toe gaat. Even stoppen bij een terrasje is altijd leuk. Jij geeft aan wat je wensen zijn.

Rolstoelfiets

Bent je gebonden aan een rolstoel? Dan kun je mee op de rolstoelfiets. Je wordt thuis opgehaald en de vrijwilliger zet je met rolstoel en al op de fiets. Ook deze ritjes zijn gratis.

Een ritje boeken?

Mail dan naar Leeuwarden@fietsenallejaren.nl of stuur een whatsappbericht naar 0615140911. Bellen mag ook, spreek gerust wat in. We zijn een vrijwilligersorganisatie en kijken wanneer we bij je kunnen komen. Alles gaat in goed overleg. Graag tot ziens op de riksja of rolstoelfiets!

Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Check dit ook
Close
Back to top button
Close
Close