FinancieelLeeuwarden

Sociale supermarkt opent woensdag de deuren in Leeuwarden

Vanaf woensdag 18 oktober kunnen mensen die moeite hebben om rond te komen terecht bij foodsupermarkt MOES. Deze winkel opent deze week de deuren aan het Noordvliet 323 in Leeuwarden. Er vindt eerst wel een inkomenstoets plaats voordat iemand een ledenpas krijgt.

Koos Pot van stichting Zes&Co is de initiatiefnemer van MOES. Ze is directeur van Startwerkplaats Friesland en oprichter van de weekendscholen in Friesland. In Leeuwarden hebben meer dan elfduizend huishoudens een inkomen van rond het sociaal minimum. Koos maakt zich sterk voor kansengelijkheid voor iedereen.

Het was een lange weg om alles financieel en praktisch rond te krijgen. Maar met subsidies, een goed netwerk en steun van ondernemers is het gelukt om het idee van de supermarkt van de grond te krijgen.

MOES verkoopt alleen etenswaren. Mensen die voor een ledenpas in aanmerking komen kunnen er meer kopen voor minder geld. De prijzen liggen gemiddels dertig procent lager. Dat komt onder andere omdat de winkel ‘afgekeurde’ maar prima eetbare groenten en seizoensproducten verkoopt.

De foodsupermarkt is voor mensen uit de regio Leeuwarden die een inkomen hebben tot 140 procent van het sociaal minimum of voor hen die door hoge vaste lasten een vergelijkbaar bedrag per maand overhouden.

MOES is vanaf woensdag 18 oktober geopend. Openingstijden: iedere maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close