Leeuwarden

Woudagemaal drie dagen onder stoom van 21 – 23 februari

Heb je het ruim honderd jaar oude Woudagemaal in Lemmer altijd al eens onder stoom willen zien? Dan is dit je kans! Van dinsdag 21 februari tot en met donderdag 23 februari kun je het grootste nog werkende stoomgemaal ter wereld in actie zien. Dat is een unieke ervaring die garant staat voor mooie foto’s.

Wetterskip Fryslân brengt het gemaal twee keer per jaar onder stoom om het personeel in de praktijk op te leiden. Zo zijn de machinisten en stokers voorbereid als het gemaal aan moet bij hoge waterstanden. Bezoekers moeten vooraf een e-ticket reserveren voor een datum en tijd via de website.

Help pake en beppe de vakantie door

Het Woudagemaal is leuk en leerzaam voor alle leeftijden. Op het gebied van techniek, cultuur, geschiedenis en aardrijkskunde valt er van alles te leren. In de voorjaarsvakantie doet het Woudagemaal mee met de actie ‘Help Pake & Beppe De Vakantie Door’. Neem je (klein)kinderen (of neefjes, nichtjes, buurkinderen, oppaskinderen) mee van dinsdag 28 februari tot en met vrijdag 3 maart. Zij zijn dan gratis op vertoon van vertoon van een volwassene. Er zijn speciale rondleidingen voor kinderen. Daarvoor moet je je wel aanmelden. Dat kan via info@woudagemaal.nl onder vermelding van de actie en de datum en tijd dat je wilt komen.

Wandeling Woudagemaal, Lemsterstrand en Vissershaven

Het Woudagemaal is ook een mooi beginpunt voor een leuke wandeling in en rond Lemmer. De zestig meter lange schoorsteen was vroeger een baken voor de schippers op het IJsselmeer, en nu voor de wandelaar. Je kunt hier de wandelroute downloaden.

Afstand: 6 km

Startplaats: Lemmer

Startadres:

Woudagemaal
Gemaalweg 1
8531 PS Lemmer

Coördinaten: 52°50’46” N   5°40’47” E

Foto: Gea Neijsen

Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close