Van allesZorg & Gezondheid

De “zorgsterren” van Thuiszorg Het Friese Land stralen al 25 jaar

Het is alweer 25 jaar geleden dat Thuiszorg Noord & Midden Fryslân en Kruisvereniging Friesland Noord fuseerden tot Thuiszorg Het Friese Land. Thuiszorg Het Friese Land viert dit zilveren jubileum met een ‘cadeauboekje’, met daarin onder andere verhalen van medewerkers van 25 jaar en collega’s die al 25 jaar in dienst zijn.

Sylvia werkt al 25 jaar als verzorgende IG bij Thuiszorg Het Friese Land. Er veranderde veel in die tijd, maar het contact met cliënten is onveranderd, vertelt Sylvia. “Waar ik ook kom, er is altijd iets aan de hand. Er is iemand ziek en dat brengt vaak verdriet of frustratie mee. Ik probeer daarom wat fleur te brengen. Het hoeft niet elke dag over die ziekte te gaan.”

ELKE DAG IS ANDERS
Verpleegkundige Emmy Kroeger is 25 jaar, zij houdt vooral van de diversiteit van het werk. “Elke werkdag is anders, je bezoekt andere cliënten, rijdt andere routes. Je weet ’s ochtends niet hoe je dag eruit zal zien, wat je te wachten staat.” Leeftijdsgenoot Hiltsje de Vries sluit zich daarbij aan. “Mijn werk is geen dag, zelfs geen enkel uur, hetzelfde. De dagen vliegen voorbij.” Als gezinsondersteuner heeft Hiltsje soms te maken met pittige situaties. Toch voelt zij zich volkomen op haar plek bij Thuiszorg Het Friese Land. “Het werk vergt veel inzet, maar geeft ook ongelooflijk veel energie. Ik ben nog nooit met tegenzin aan het werk gegaan.”

WAARDEVOL EN DANKBAAR
Het werk biedt je bovendien een inkijkje in het leven van verschillende mensen, vindt de 25-jarige huishoudelijke hulp Femke Fennema. “Ik kom op plekken waar ik anders nooit zou komen. Het is daarbij ook waardevol dat kwetsbare ouderen met de hulp van huishoudelijke hulpen thuis kunnen blijven wonen, in hun eigen omgeving.” Tineke van der Ploeg startte ruim 25 jaar geleden als gezinsverzorgster, en werkt tegenwoordig als huishoudelijke hulp in Dokkum. “Ik ben nu 55 jaar, maar doe dit werk nog steeds met plezier, het is zo dankbaar.”

TROTSE BESTUURDER
Bestuurder Klaas Kuilman is trots op de prachtige organisatie. “Ik heb diep respect voor alle collega’s die dag in, dag uit klaarstaan voor onze cliënten én voor elkaar. Hun verhalen laten bovendien zien dat jongeren en oudere medewerkers samen een ijzersterke organisatie vormen: met enthousiasme, eigentijdse kennis en vele jaren aan werkplezier en -ervaring.”

Voor meer informatie over Thuiszorg Het Friese land of voor de volledige verhalen van deze medewerkers: www.thfl.nl/25

Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Check dit ook
Close
Back to top button
Close
Close