NatuurVrije tijd

Gratis entree Natuurmuseum op donderdagen

Dit jaar bestaat het Natuurmuseum Fryslân 100 jaar. Dat is natuurlijk een feestje waard en daarom is het museum iedere donderdag buiten de schoolvakanties gratis te bezoeken. 

Goed nieuws voor gezinnen die weinig te besteden hebben. Op deze manier kunnen ze het museum toch bezoeken. Er is uitgebreid geflyerd bij de Voedselbank en in de Buurvrouw & Buurvrouw winkel om zoveel mogelijk mensen, oud en jong, te bereiken. En met succes, want op de eerste donderdag waren er tien keer zoveel bezoekers dan normaal.

De gratis donderdagen hebben ook nog een ander doel. Het zou mooi zijn als een museumbezoek meer onderdeel zou uitmaken van het dagelijks leven. Even voor een uurje een museum binnenlopen doe je niet, omdat de entree daarvoor te hoog is. Nu hoef je niet alles in één keer te bekijken, maar kun je een andere donderdag terugkomen voor de rest.

Openingstijden Natuurmuseum Fryslân:
Dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur
In officiële schoolvakanties en in de maanden juli en augustus is het museum alle dagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur, dus ook op de maandagen. In die periode is het museum op donderdag niet gratis toegankelijk.

Foto: Natuurmuseum Fryslân

Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close