Ander NieuwsLeeuwardenVan alles

#GROETJEMEE

Op bovenstaande foto staat ons redactielid Ritsko van Vliet, voor de vrolijke muurschildering van stadskunsternares Cote Create op de Groeneweg in Leeuwarden

Misschien is het je al opgevallen dat onbekenden vaker “hallo” tegen je zeggen als je door de stad loopt of fietst. Wellicht zag je ergens een Arrivabus rijden met een hele grote sticker met “Hai Hai ik zie je”. Wie weet heeft het jou er zelfs al toe aangezet om wat vaker iemand te groeten. Dat zou geweldig zijn. Want we kunnen allemaal wel wat positiviteit en verbinding gebruiken.

#GROETJEMEE is een initiatief van Wini Weidenaar. In deze onzekere tijd waarin we steeds minder echt contact met elkaar hebben, is de behoefte aan contact juist extra groot. Een simpel ,,Hallo, hoi, goeie of moi” kan je dag net een beetje leuker maken. Dat is precies het doel van de actie. Met een oprechte groet zeg je eigenlijk “Hé ik zie jou!”. En het heeft een domino-effect. Iemand groet jou, jij groet en glimlacht terug, daarna kom jij iemand tegen en je roept vrolijk “Hoi!”. Diegene wordt daar ook blij van en zo rolt er een stuk positiviteit door onze stad.

Wini verzamelde een groep mensen om haar heen die enthousiast waren over haar idee. Iedereen draagt belangeloos bij door zijn of haar talent in te zetten. Arriva plakte stickers op bussen en treinen (“Zeker in deze tijd kunnen onze buschauffeurs, machinisten en stewards wel een flinke dosis vriendelijke groeten gebruiken. Dus groet je mee?”). NDC Mediagroep gaf aandacht aan de actie via haar mediakanalen, er kwamen een website, een Facebookpagina, een filmpje en een lied, Henk Dillerop schreef een dichtwedstrijd uit met als thema #GROETJEMEE en onze eigen Ritsko van Vliet liep met een sticker met “Hoi” op zijn jas door de binnenstad. Hij vertelt daarover: “En dan loop je ineens met een ansichtkaart op je borst. Heel bijzonder om zo bewust te groeten. Ik ben ook niet iemand die zomaar wildvreemden groet. Maar je komt wel tot verrassende ontmoetingen. Afijn, lees mijn blogs maar op groetjemee.frl

Laten we samen de wereld in deze absurde tijd een beetje vrolijker maken. Groeten kan gewoon op veilige afstand en het maakt de wereld een beetje mooier!

Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close