Leeuwarden

Hotelschoolstudenten NHL Stenden doen mee aan kaartenactie “Veel Liefs”

‘Lieve lezer, Middels deze kaart wil ik u laten weten dat u niet wordt vergeten! De lente komt eraan dus dat betekent dat alles weer gaat bloeien. Geniet van de kleine dingen om u heen, er komen betere tijden aan! Veel liefs, Lotte’

Lotte is student aan de Hogere Hotelschool NHL Stenden. Afgelopen week zat zij met meer dan tachtig medestudenten weer eens in de schoolkantine. Daar schreef ze de een na de andere kaart vol met lieve teksten. Die kaarten zijn bedoeld om thuiswonende ouderen een hart onder de riem te steken in deze voor hen vaak zo lastige periode. Veel ouderen voelen zich eenzaam en een kaartje krijgen betekent dat er aan je gedacht wordt.

De schrijfactie is georganiseerd door studentenvereniging Io Vivat. Ze sluiten hiermee aan bij het landelijke initiatief Veel Liefs, dat ouderen verrast met kaartjes. Marco ten Hoor, directeur van de hotelschool, is trots: “Dit is echt een project dat we samen doen en dat we direct met zijn allen hebben omarmd. De studentenvereniging heeft studenten opgetrommeld, één van onze docenten heeft via zijn broer en kunstenaar Derk Wessels de layout van de kaarten geregeld en als school sponsoren wij de druk- en verzendkosten.”

Lotte vindt het fijn dat ze in deze tijd, waarin het sociale leven van iedereen noodgedwongen op een laag pitje staat, iets te doen voor eenzame ouderen. Ze heeft zelf twee oma’s die ze nu alleen op afstand ziet, een lastige situatie voor iedereen. Voor de studenten is het leven tegenwoordig ook best eenzaam. Het met elkaar schrijven van de kaarten, natuurlijk op afstand, zorgt ook bij hen voor wat afleiding.

Daarnaast past dit mooie initiatief heel goed bij de hotelschool. Student en voorzitter van Io Vivat, Anne Louise Mol vertelt: “We worden opgeleid tot management professionals in gastvrijheid. Gastvrijheid betekent voor mij iemand een warm en welkom gevoel geven. Nu we dat niet in praktijk kunnen brengen, laten we op deze manier onze gastvrijheid aan de zorg zien”.

Van de dik vierhonderd studenten hebben er tachtig meegedaan en zij hebben met elkaar tweeduizend kaarten volgeschreven. Neuromarketingbureau Consumatics heeft aangeboden om alle kaarten die voor de Veel Liefs actie geschreven worden te verzamelen en te verspreiden. De verspreiding loopt via de thuiszorgorganisaties.

Ook meedoen?
Iedereen die dat wil kan meedoen met de kaartenactie Veel Liefs. Tot uiterlijk 31 januari kunnen geschreven kaarten gestuurd worden naar onderstaand adres. Schrijf op de kaart een wens, verhaaltje of gedicht en sluit af met je naam. Je hoeft de kaarten niet apart te frankeren met postzegels: verzamel alle kaarten in één gefrankeerde envelop en stuur deze naar het adres in Almere. Kijk op www.veel-liefs.nl voor ideeën en inspiratie.

Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close