Leeuwarden

Hoyte van der Wal in de Schrans sluit de deuren

De nostalgie van de oude volgepakte sluip-door-kruip-door winkel van Auke Rauwerda aan de Westerplantage zal altijd een begrip blijven in onze stad. “Als Auke Rauwerda het niet heeft, dan bestaat het niet”. De bijzondere sfeer van de 85 jaar oude ijzerwarenhandel leeft in het klein voort aan de Verlengde Schrans. Daar vind je namelijk Hoyte van der Wal en Rauwerda-telg Martijn is het gezicht van de winkel. Helaas sluit Martijn nog deze zomer de deuren.

Dat doet hij met pijn in het hart, want hij had niet gedacht ooit weg te gaan uit het pand aan de Schrans. De zaken gaan ook goed. Maar zijn vader Ronald heeft al een hele tijd te maken met personeelstekort aan de Celsiusweg. Na twee haar zoeken zijn er geen geschikte kandidaten gevonden. Vooral de inhoudelijke kennis is een probleem.

Martijn en zijn vader bespraken de opties en hakten de knoop door. Door de sluiting van Hoyte van de Wal krijgt Auke Rauwerda aan de Celsiusweg er twee personeelsleden bij. Martijn en zijn collega Willem Poelstra. Daarnaast scheelt het tijd, omdat de zaak aan de Schrans niet meer bevoorraad hoeft te worden.

Bewoners uit Huizum zullen na de zomer niet meer even bij Hoyte binnen kunnen lopen voor goed advies, doe-het-zelf materiaal en een gezellig praatje. Niet alleen voor hen een enorme aderlating, ook voor Martijn en Willem. En voor dwergpapegaai Rocky. Martijn zoekt een nieuw plekje voor het beestje dat een vaste plek achter de toonbank heeft.

Lees ook ons interview met Martijn en zijn opa:

Auke en Martijn Rauwerda

Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Check dit ook
Close
Back to top button
Close
Close