Van alles

Kijktip: Reizen Waes op de Wadden

De Vlaamse programmamaker Tom Waes, die je misschien ook kent als Bob Lemmens in de Netflix-serie Undercover, maakt al jaren het reisprogramma ‘Reizen Waes’. Hij bezoekt daarin plekken en landen die de meeste toeristen links laten liggen. Noord-Korea, Alaska, Bhutan, Tuvalu: hij is er allemaal geweest. Maar dit seizoen bezoekt hij ‘gewoon’ buurland Nederland. En dat levert verrassend leuke televisie op.

Tom doorkruist Nederland en toont dat op zijn eigen unieke manier. Een paar voor de hand liggende dingen als haring happen en op de foto in Volendam komen zeker langs. Maar over het algemeen laat de vlaming ‘Holland’ op een hele andere manier zien. Van een fietsfanfare en een BN’er safari tot een uitvinder van nutteloze dingen. En van yogisch vliegen en een butleracademy tot een Friese les in IJlst: het komt allemaal voorbij.

Waddeneilanden

In de laatste aflevering van Reizen Waes, die zondag 21 november om 20:50 uur te zien is op NPO 3, gaat Tom eilandhoppen op de Waddeneilanden. Op Texel bezoekt hij een schapenboer en wordt hij in het holst van de nacht verwacht door Team Tureluurs om vogels te spotten op de Big Day. Op Vlieland bewaakt hij samen met het Nederlandse leger Cornfield Range, waar verschillende landen bommen leren droppen en schietoefeningen doen. En Tom maakt één van zijn dromen waar: hij overnacht op een drooggevallen schip op de Wadden. Op Schiermonnikoog leert Tom sliksleeën, de ideale manier om zijn trip door Nederland te eindigen.

Tom Waes heeft een integere, humorvolle manier van presenteren en zijn hele team geniet zichtbaar van de reis. Het programma is dan ook zeker het kijken waard. Zondag aanstaande is dus de laatste aflevering van dit seizoen. Je kunt hier alle andere afleveringen terugkijken.

Foto’s : VPRO

Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close