Van alles

Zo regel je een papieren coronatoegangsbewijs

Om naar binnen te mogen bij een restaurant, theater of museum moeten we tegenwoordig een QR code laten zien. Die kun je aanmaken in de CoronaCheck-app op je telefoon. Niet iedereen heeft echter een smartphone. Gelukkig mag je ook een papieren versie laten zien. Maar hoe regel je dat?

 Wie gevaccineerd is, van corona hersteld of negatief getest kan als bewijs een QR-code krijgen en die gebruiken als toegangsbewijs. Daarvoor moet je een app downloaden op je telefoon, vervolgens inloggen met je DigiD en daarna een QR code aanmaken. Veel ouderen hebben echter geen smartphone. Daarnaast voelt niet iedereen zich niet prettig bij de afhankelijkheid van een digitale code. Stel dat de batterij leeg is of de telefoon doet het om een andere reden niet, dan is het fijn om een papieren coronatoegangsbewijs te kunnen laten zien.

Via de website of telefonisch

Je kunt een papieren versie van de QR-code regelen via de website Coronacheck. Ook daarvoor heb je je DigiD nodig en een printer. Maar er is nog een andere manier, die eigenlijk veel simpeler is. Via de telefonische helpdesk van de CoronaCheck is het mogelijk om met je BSN-nummer, postcode en huisnummer een papieren coronatoegangsbewijs aan te vragen. Daarvoor bel je 0800-1421. Je krijgt het bewijs toegestuurd, dat bestaat uit twee codes. Een voor Nederland en een voor het buitenland.

Lukt ook dit niet, dan kun je dit formulier uitprinten en gratis opsturen. Het duurt dan wel minimaal vijf werkdagen voordat je het toegangsbewijs in huis hebt.

 

Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close