Zorg & Gezondheid

Leestip: Dagboek van een triller

Boek over de ziekte van Parkinson

De ziekte van Parkinson sluipt in het leven van heel veel mensen en gooit dat vervolgens volledig overhoop. Schrijfster Janneke den Ouden kreeg de ziekte drie jaar geleden en noemde die ‘meneer P’. Ze schreef er een boek over: Dagboek van een triller. 

Haar lijf wed gekraakt door mijnheer P. Ze zag maar één uitweg en dat was om het op een akkoordje met hem te gooien. Want leven met mijnheer P. vindt ze niet leuk, maar het leven zelf wel. Janneke schreef het boek voor alle Parkinsonpatiënten, maar ook voor familie en andere geïnteresseerden. Het is een boek over angsten, achteruitgang, gedachten, verbazing én humoristische situaties. Het is absoluut geen medisch boek en ook geen klaagzang.

Warm aanbevolen

Cabaretier Paul van Vliet zei over het boek: “Dit boek zal een troost zijn voor wie hetzelfde lot heeft getroff en en een voorbeeld voor wie het geluk heeft zonder mijnheer P. te kunnen leven. Het is eerlijk, helder en origineel geschreven. Warm aanbevolen!”
Neuroloog dr. Foncke benoemt de tegenhanger van mijnheer P in het boek en dat is mevrouw P van Positief denken. Hét ingrediënt voor het behoud van joie de vivre na de diagnose ziekte van Parkinson.’

‘Dagboek van een triller’ is voor € 19,50 te koop bij iedere (online)boekenwinkel.

Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close