Ander NieuwsVrije tijd

Wat is er komend weekend te beleven in Friesland?

Het is bijna weekend én prachtig zomerweer. Trek er de komende dagen eens lekker op uit in onze eigen mooie provincie. Er is van alles te beleven. We geven hieronder een overzicht. Fijn weekend alvast!

Wandeling Martenastate Cornjum 6-8

Maak zaterdag 6 augustus om 10.00 uur een heerlijke wandeling in Park Martenastate in Cornjum. Het park is in 2019 verkozen tot stinzenflora hotspot van Nederland. In de zomer is het de tijd van de fruitbomen. Een excursieleider van It Fryske Gea neemt je mee en vertelt over de geschiedenis van het park, de vroegere bewoners, de grafheuvel en over de flora en fauna. De kosten zijn €4,00 en je kunt je hier aanmelden.

Vlooienmarkt Bakkeveen 6-8

Vanaf zonsopkomst tot 1 uur ’s middags kun je komende zaterdag lekker struinen op de openlucht vlooienmarkt in Bakkeveen. Er zijn ruim 500 standhouders, met curiosa, kleding, speelgoed, boeken en nog veel meer. Parkeren kan vlak naast de markt en kost €1,00.

Terreinen rond sportpark
Mjumster Wei 16
Bakkeveen

Bildtse Rembrandtmarkt 6-8

Rondom de Van Harenskerk in Sint Annaparochie is het zaterdag gezellig druk. Er zijn tientallen kraampjes, je kunt voorwerpen laten taxeren door deskundigen (wie weet is het kunst!), je kunt op de foto met het schilderij De Vaandeldrager en er is muziek, gespeeld op oude instrumenten zoals de schalmei en de draailier. Natuurlijk zijn Rembrandt en Saskia zelf ook aanwezig. De markt is van 11.00 uur tot 17.00 uur en de entree is gratis.

Gaia in de Broerekerk in Bolsward tot en met 14-8

Heb jij de enorme verlichte bol al gezien van de aarde zoals die zichtbaar is vanaf de maan? Gaia is een kunstwerk van Luke Jerram dat rondreist en is nu te bewonderen in Bolsward.

Gaia geef een gevoel van ontzag, een diep besef van de onderlinge verbondenheid van het leven op aarde. En daarmee onze gedeelde verantwoordelijkheid om goed voor de aarde en haar klimaat te zorgen.

“I hope visitors to Gaia get to see the Earth as if from space; an incredibly beautiful and precious place. An ecosystem we urgently need to look after – our only home.”Luke Jerram-

En dan nog dit:

  • Zomerspelen Heeg 6-8
  • It Koudemer Simmerfestival 6-8
  • Uitgesteld Geluk Oudebildtzijl 6-8
  • Concours Hippique Rijs 6-8
  • Kriminele Kuier Franeker 6-8
  • Fototour Leeuwarden 6-8 en 7-8
  • Expositie ‘Loeigoed’ Wommels 6-8 en 7-8
Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close