LeeuwardenVan alles

LOS, een vereniging voor u…

LOS, de Leeuwarder Onafhankelijke Seniorenvereniging, richt zich voor de leden op drie onderdelen: informatie, ontspanning en belangenbehartiging. De informatie komt via het mooie maandblad LosVast, waarin naast artikelen over de stad – veelal vergezeld van prachtige foto’s – ook vaak jeugdherinneringen van leden zijn opgenomen. En natuurlijk ook allerlei belangrijke actuele en interessante onderwerpen en nieuws van de vereniging.

Ontspanning is voor de leden van LOS bijna de belangrijkste reden om lid te zijn. Dit voorjaar is tot onze spijt door het Coronavirus alles afgelast. De activiteitencommissie had een mooi programma in elkaar gezet. Iedere maand een leuk en betaalbaar uitje met boot of bus. Verschillende leden kijken hier echt naar uit. Er wordt wel gezegd, wij gaan niet meer met vakantie maar de uitstapjes van LOS, dat is onze vakantie. Jeu de boules bij Le Biberon kan helaas op dit moment nog niet doorgaan, maar de eigen wandelclub op de dinsdagmiddag is weer begonnen, evenals de maandelijkse fietstochten. Ook staat er nog een stadswandeling o.l.v. een tweetal zeer deskundige gidsen gepland. In september begint ons ‘winterprogramma’. Hiervoor is het programma al helemaal rond met interessante lezingen en natuurlijk de nodige gezellige middagen met muziek en zang. Sliekerfilm en klassieke muziekmiddagen zitten ook weer in het programma. Op iedere eerste zondagmiddag van de maand is er een Instuif, een leuke middag met tijd voor een praatje en een spelletje. Er wordt ook nog koersbal gespeeld op twee locaties. Geregeld worden er informatiemiddagen gepland met onderwerpen die voor ouderen van belang zijn. Alles vanzelfsprekend met de nodige reserve, mocht het allemaal niet door kunnen gaan. Dit jaar bestaat onze vereniging vijf jaar. Wij hadden het plan om hier feestelijk aandacht aan te geven en waren al druk aan het plannen maken. Wij hebben nu voor de zekerheid besloten de feestelijke jubileumbijeenkomst door te schuiven naar volgend voorjaar. Ook onder voorbehoud.

Voor LOS is belangenbehartiging van de leden zeer belangrijk. Er wordt door de leden veel gebruik gemaakt van de belastingservice die LOS biedt, hulp bij het invullen van de jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting. Belangrijk is ook het WMO-ombudsteam. Wyb Feddema en Jan van Olffen, beiden voormalig raadslid en heel goed ingevoerd in problemen rond de WMO, bieden raad en hulp aan leden. U ziet, er is veel te doen.

LOS, misschien iets voor u … ?

Advertorial

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close