Van alles

Praktisch aan de slag met het Volledig Pakket Thuis

Thuiszorg Het Friese Land

Tot op hoge leeftijd in je vertrouwde omgeving blijven wonen, liefst zo comfortabel, zelfstandig en veilig mogelijk. Met het Volledig Pakket Thuis wil Thuiszorg Het Friese Land tegemoet komen aan deze veelgehoorde wens. Tot eind 2022 bieden we daarom het Volledig Pakket Thuis als proef aan in Leeuwarden, aan cliënten die langdurige (Wlz) zorg nodig hebben, maar die graag in hun eigen huis willen en kunnen blijven wonen.

Het Volledig Pakket Thuis is vooral geschikt voor cliënten die zelfstandig wonen en nog veel zelf kunnen regelen of mantelzorgers hebben die hen regelmatig helpen. Met het Volledig Pakket Thuis regelt Thuiszorg Het Friese Land niet alleen de verzorging en verpleging, maar bieden we ook hulp bij het huishouden, begeleiding en welzijnsactiviteiten. Zorg als in een verpleeghuis, maar dan thuis, geboden door een klein team zodat er altijd vertrouwde gezichten bij de cliënt thuis komen.

De cliënt, mantelzorgers of directe naasten bespreken vooraf met een wijkverpleegkundige welke ondersteuning gewenst is. Er worden vervolgens langere zorgmomenten ingepland, van twee tot drie uur.

Aan de slag

De eerste cliënten van Thuiszorg Het Friese Land maken inmiddels gebruik van het Volledig Pakket Thuis (VPT). Ramona Oomen ging in oktober als helpende aan de slag bij de eerste ‘VPT-cliënt’, een dame met beginnende dementie. Ramona is razend enthousiast. Zij werkte voorheen als huishoudelijke hulp, maar miste het echte zorgen voor een cliënt. “Dit is zo ontzettend leuk en uitdagend. Met VPT heb je tijd voor een cliënt, je kunt echt iets betekenen. Ik kan niet wachten tot ik meer cliënten krijg.”

Gezellige feestdagen

“Niet één dag is hetzelfde”, vertelt Ramona. Als zij bij de cliënt aankomt, drinken zij eerst samen een kop thee. “We kijken naar het journaal en als het weer iets beter is, gaan we lekker naar buiten, wandelen of een terrasje pikken. Verder bereiden we samen het avondeten. Deze mevrouw eet vaak alleen een broodje, maar haar gewicht kan wel iets omhoog. Dus stimuleer ik haar om lekker een soepje bij haar broodje te nemen, of een eitje.” Ramona werkt ook tijdens de feestdagen. “In die tijd zijn veel mensen eenzaam. Ik vind het belangrijk om er juist dan te zijn voor cliënten. Samen maken we het gezellig.”

Meer informatie

Tot eind 2022 biedt Thuiszorg Het Friese Land het Volledig Pakket Thuis in eerste instantie als proef aan in Leeuwarden. Bij voldoende interesse, wordt VPT vanaf volgend jaar mogelijk aangeboden in ons volledige werkgebied, in Noord- en Midden-Friesland. Bel met onze Zorgcentrale voor meer informatie over het Volledig Pakket Thuis, via 0900-8864. ■

Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close