LeeuwardenZorg & Gezondheid

Van vage buur tot hobbymaatje

Stichting Hobby om de Hoek zet zich belangeloos in om mensen met dezelfde hobby uit dezelfde buurt met elkaar in contact te brengen en daarmee eenzaamheid te bestrijden. De meeste leden zijn senior, maar dat is geen must. Ook jongeren die een maatje zoeken of nieuwkomers in de stad of een wijk die een netwerk willen opbouwen kunnen zich aanmelden.

Om dit mooie initiatief onder de aandacht te brengen heeft Hobby om de Hoek vorig jaar de Karavaan van Verbinding georganiseerd. Een bonte stoet, bestaande uit doedelzakspelers en acteurs van de theatergezelschappen acta en de rimpel, trok door de straten van Bilgaard op weg naar de seniorenflats. ouderen werden naar buiten gehaald en op een speelse manier met elkaar in contact gebracht.

Komende activiteiten 

Ook in 2022 trekt de Karavaan van Verbinding er weer op uit. “Dit jaar komen er tien voorstellingen”, vertelt Peter Teeuwen van Hobby om de Hoek. “Onder andere in de wijken Bilgaard, Vrijheidswijk en Aldlân. De bewoners daar hebben vast heel veel gezamenlijke interesses, alleen weten ze dat niet. Door middel van theateropdrachten worden mensen met dezelfde hobby bij elkaar gebracht. De voorstelling gaat over een professor die een hobbyradar heeft uitgevonden. Het is een heel leuk, grappig stuk. Aan het eind van de voorstelling kunnen mensen zich inschrijven of een flyer meenemen.” Verder organiseert Hobby om de Hoek een ontmoetingsmiddag en zal de stichting regelmatig aanwezig zijn in de buurtkamers. “Maar we hebben meer plannen, zoals een samenwerking met dbieb. Daar willen we wekelijkse legpuzzelmiddagen organiseren.”

24 april in Bilgaard

 
Op 24 april is de Karavaan van Verbinding weer in Bilgaard te vinden. “We gaan dan met een vrolijke muzikale optocht vanaf het wijkcentrum met een omweg naar de Dulf en spelen daar de voorstelling Hobbyradar. Daarna trekken we verder naar de Jokse en ook daar spelen we een voorstelling. Om de opkomst zo groot mogelijk te maken, gaan vrijwilligers van Hobby om de Hoek een paar dagen eerder deur-aan-deur langs bij de bewoners van de seniorenflats om hen persoonlijk uit te nodigen. Ook komt er een poster op het prikbord in de hal beneden. Op de dag zelf halen we de mensen op voor de voorstelling en een paar dagen later gaan we nog eens terug om naar hun bevindingen te vragen.”

Het doel is natuurlijk dat ze lid worden van Hobby om de Hoek en een hobbymaatje vinden. “We hebben inmiddels tachtig leden, waarvan vijftig in leeuwarden. als iemand lid wordt, dan gaan we op zoek naar een maatje. er zijn al een aantal hele mooie matches gemaakt!” ■

Wil je meer weten over hobby om de hoek en de Karavaan van Verbinding? Kijk dan op https://www.facebook.com/HobbyomdeHoek

 

Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close