Kunst & CultuurVrije tijd

Vier het leven!

Wie een avond naar het theater gaat, ronddwaalt in een museum of een concert bezoekt, is er echt even helemaal uit. Veel mensen genieten enorm van kunst en cultuur. Je wordt ondergedompeld in een andere belevingswereld die confronteert, verleidt, verrast en ontroert. Ontmoet bekende en nieuwe mensen. Maar op oudere leeftijd is een uitstapje soms een hele onderneming. Hoe kom je aan een kaartje? Hoe ga je er naartoe en met wie? Kan de rolstoel of rollator mee? Stichting Vier het Leven neemt je al die zorgen uit handen, zodat je alleen nog maar hoeft te genieten.

Als je op oudere leeftijd steeds minder de deur uitgaat, verlies je het contact met anderen en met het leven om je heen. Stichting Vier het Leven zet zich in om die verbinding te herstellen door alle drempels waardoor je besluit om dan maar niet te gaan, weg te nemen. ‘Gasten’ van Vier het Leven worden persoonlijk opgehaald en weer thuisgebracht door vrijwilligers. Begeleiding, vervoer, entreebewijs en consumpties worden geregeld. Alles word je uit handen genomen, zodat je zorgeloos uit kunt kijken naar een mooie ervaring waar je nog lang van nageniet.

“Ik ben al jaren lid van Stichting Vier het Leven en heb al diverse voorstellingen bezocht. Eerst in mijn vorige woonplaats en nu in Leeuwarden. De begeleiding is geweldig; de vrijwilligers bezorgen je echt een zorgeloos avondje uit. Het aanbod is heel erg divers. Van serieuze toneelstukken tot een luchtige musical. Ik zou het iedereen aanraden!”

Een greep uit de agenda van voorstellingen in de buurt van Leeuwarden:

• HOOP EN LIEFDE – SHIRMA ROUSE
Donderdagavond 3 november, De Koornbeurs Franeker
• UIT HET HOOFD – LOES LUCA
Zondagmiddag 13 november, De Koornbeurs Franeker
• LUNCHCONCERT MET JONGE MUSICI
Vrijdagochtend 25 november, De Harmonie Leeuwarden
• GEDEELDE SMART – JENNY AREAN & BRIGITTE KAANDORP
Woensdagavond 30 november, De Harmonie Leeuwarden
• THEATERLEZING – MAARTEN VAN ROSSEM
Donderdagavond 1 december, De Harmonie Leeuwarden
• 100 JAAR PIAZZOLLA – CAREL KRAAYENHOF QUARTET
Woensdagavond 7 december, De Harmonie Leeuwarden
• BIJKE – PIER 21
Zondagmiddag 11 december, De Koornbeurs Franeker
• SENIORENBIOS – LOURDES
Donderdagmiddag 15 december, Slieker Film Leeuwarden

Wil jij ook een gezellig avondje uit met Vier het Leven? Neem dan contact op via www.4hetleven.nl of tel. 035- 5245156. ■

Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close