Ander NieuwsNatuurVan alles

Visit Wadden brengt Ode aan het Waddenlandschap

Nieuwe verhaallijn gelanceerd met gedicht van Wadwicht

Het Nederlandse landschap is al heel lang een inspiratiebron voor kunstenaars. Dat geldt zeker voor het prachtige Waddengebied, dat op de Unesco Werelderfgoedlijst staat. Visit Wadden wil dit unieke stukje natuur op de kaart zetten en gaat door middel van verhalen, beelden en een serie bijzondere ontmoetingen een ode brengen aan een van de mooiste natuurgebieden van ons land.
Daarmee sluit Visit Wadden aan op het themajaar Ode aan het landschap van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen.

Wadwicht Inge Zwerver
De eerste ode wordt gebracht door Inge Zwerver (Wadwicht) met haar gedicht ‘Groeien’. Inge is dichteres en schrijft heldere en herkenbare gedichten waarin ze de gevoelens en gedachten vertaalt van mensen die ze treft in het Waddengebied.

Groeien

Hier waait de wind
en kunnen dromen groeien

Hier drijven wolken
ruimte in je hoofd

Hier reikt een hemel
hoger dan de mensen

Hier fluisteren, de golven
waar je in gelooft

Hier vliegen vogels
die zich niet met jou bemoeien

Hier waait de wind
en kunnen dromen groeien

Eindeloos landschap
Op de Wadden is de zee altijd dichtbij, ook als je haar niet ziet. Je ruikt de geur, hoort de wind en ervaart het licht. Aan de ene kant is het landschap gevormd door de mens, aan de andere kant is het een plek waar de elementen vrij spel hebben. De Wadden hebben een enorme rijkheid en inspireren iedereen die een bezoek aan dit gebied brengt.

Op de site van Visit Wadden vind je thema’s als Strijd om de Wadden, Kracht van het water en Smaak van de Wadden. De mooiste Ode aan het landschap-verhalen zijn er nu ook gebundeld. Zoals Texel door de ogen van Jan Wolkers, Wadopera en Hongerige Wolf.
Deze en andere verhalen worden verder tot leven gebracht met kunst- en landschapsroutes, uittips en culturele initiatieven.

Hemelbestormers
Samen met het platform voor jonge makers in Noord Nederland, New Noardic Wave, brengt Visit Wadden dit jaar dichters en markante personen uit het Waddengebied bij elkaar. Deze ontmoetingen worden vastgelegd door filmmakers en vormen de basis voor een serie gedichten en videoregistraties.

Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close