Kunst & CultuurLeeuwardenZorg & Gezondheid

City Proms naar oktober!

De jubileumeditie van CityProms is dit jaar op 8, 9 en 10 oktober. Het klassieke-muziekfestival beleeft dan zijn tiende uitvoering. Het meerdaagse evenement zou eind juni plaatsvinden, maar net als vorig jaar gooit het coronavirus roet in het eten.

Er is nu bewust voor het najaar gekozen, zegt directeur Margot Hoiting. ,,Dan is de kans op een nieuwe afgelasting door corona kleiner dan wanneer je een datum in de zomer kiest.” Omdat meer evenementen uitwijken naar de (na)zomer en het najaar, wilde de organisatie de beslissing om te verplaatsen niet langer uitstellen.

Het wordt namelijk steeds drukker in de uitagenda van Leeuwarden en omgeving. Hoiting: ,,We willen voorkomen dat we straks in een evenementenfile terechtkomen. Bovendien is iedereen toe aan duidelijkheid. De artiesten, de vrijwilligers en mijn directe collega’s binnen de organisatie.” Het programma van het gratis toegankelijke festival krijgt de komende tijd definitief vorm.

Aan CityProms doen jaarlijks zo’n 1.500 (amateur)musici uit 104 Friese dorpen en steden mee. Ze werken
samen met professionele muzikanten en orkesten uit binnen- en buitenland. Kenmerkend voor CityProms is de wijze waarop het festival zogeheten kwetsbare groepen en maatschappelijke organisaties aan zich bindt.

Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close