LeeuwardenVan alles

Wie het financieel moeilijk heeft, kan terecht bij een buurtkoelkast

De Buurvrouw & Buurvrouw Bus is een initiatief van Esmeralda en Monique, dat eenzaamheid, armoede en sociale uitsluiting tegengaat. Vanuit de bus worden maaltijden uitgedeeld, maar er is ook een winkel aan de Marchalweg 4a in Leeuwarden waar iedereen die moeilijk rond kan komen gratis kan winkelen. Je vindt er kleding, meubels, speelgoed en nog veel meer. En op veel plaatsen in de gemeente staan buurtkoelkasten. Daar kunnen mensen groente, fruit, brood, verzorgingsproducten e.d. in leggen én uithalen.

Armoede is lang niet altijd zichtbaar. Je kunt om allerlei redenen in de financiële problemen komen. En hoewel het schrijnend is dat buurtkoelkasten nodig zijn, is het geweldig dat ze er zijn. Een netwerk van ‘buurvrouwen’ zorgt dat de buurtkoelkasten gevuld blijven, met hulp van onder andere ondernemers. Je vindt alle buurtkoelkasten in de gemeente op dit kaartje. Er staat onder andere eentje bij Grand Café Z. Schroom niet om er gebruik van te maken of om er iets in te leggen! Wist je trouwens dat de minibiebjes in Leeuwarden regelmatig worden voorzien van menstruatieproducten?  Meisjes en vrouwen voor wie maandverband of tampons te duur zijn, kunnen het daar uit halen.

De kracht komt uit de samenleving

De Buurvrouw & buurvrouw Bus is geen stichting of vereniging en heeft geen bankrekening. De kracht van alle acties komt uit de samenleving. Iedereen die meehelpt aan bestaande initiatieven of nieuwe ideeën ontwikkelt, is een buurvrouw (of buurman, buurjongen, buurmeisje of buurmens). En al die buurvrouwen dragen hun steentje bij, ieder op hun eigen manier.

De BBB

De bus staat (bijna) iedere dag op een vaste halte op een vaste tijd in de gemeente. Daar kun je goederen halen en brengen en er is tijd voor een praatje en een luisterend oor. Ook worden er gratis maaltijden uitgedeeld. Die worden gemaakt door een team van buurvrouwen en buurmannen met behulp van gedoneerde producten. Dan is er nog de Ontbijtbuurvrouw. Die zorgt in samenwerking met school, leveranciers en andere ontbijtbuurvrouwen dat er ontbijtpakketjes zijn voor kinderen die met een lege maag op school komen.

Meer weten?

Wil je meer weten over de Buurvrouw & Buurvrouw Bus of je hulp aanbieden, dan kan dat kun je een mailtje sturen naar buurvrouwenbuurvrouwbus@gmail.com. Of volg de Facebookpagina, zodat je op de hoogte bent van alle ontwikkelingen.

Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close