Kunst & CultuurVrije tijd

Filmtip: Where is Adam

Zondagochtend 16 oktober in Slieker Film

Op  zondag 16 oktober om 11:15 uur is in filmhuis Slieker de documentaire ‘Where are you, Adam’ te zien.
De documentaire geeft een inkijkje in het leven van orthodoxe monniken in het oude Dochiarou-klooster op het Griekse schiereiland Oros Athos.

In de film worden beelden van de natuur afgewisseld met het bijna onophoudelijke werk en gebed van de monniken. Het juweel van deze rijke Byzantijnse omgeving zijn de monniken zelf die in hun dagelijks leven gevolgd worden. Levens die, zoals bij ieder mens, gevuld zijn van vreugde, hoop en devotie maar ook met teleurstelling en zwakheden.

Een centrale figuur in de film is de ouderling van het klooster, abt Gregory. Zijn decennia lang leiderschap heeft een sterke band gecreëerd tussen hem en de monniken onder zijn hoede. In 2005 ontmoette de producent hem voor het eerst. Dit inspireerde hem om tien jaar achter elkaar elk jaar drie maanden in het klooster te wonen. Daar leefde hij zij aan zij met de monniken.

Een bijzonder filmproject van de Oekraïense producer Alexander Plyska en cineast Aleksandr Zaporoshchenko. De opbrengst van de filmvertoning is bestemd om Oekraïense vluchtelingen te helpen.

Where Are You, Adam? 

Zondag 16 oktober 11:15 uur
Slieker Film, Wilhelminaplein 92, Leeuwarden
Speelduur: 1 uur 20 minuten
Nederlands ondertiteld

Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close