Ander Nieuws

Karavaan van Verbinding

Het was een vrolijke boel afgelopen zondag 12 september. Een bonte stoet, bestaande uit een aantal leden van de doedelzakband Cape Breton Highlanders of Friesland voorop, gevolgd door de theatergezelschappen Acta en de Rimpel trok door de straten van Bilgaard. Samen vormen zij de Karavaan van Verbinding, een initiatief van Stichting Hobby om de Hoek. Ze trokken veel bekijks.

Gezamenlijke interesse

Peter van Hobby om de Hoek legt uit: “Er is veel eenzaamheid in Nederland, met name in  die grote seniorenflats. Dat is raar, want daar wonen heel veel mensen vlak bij elkaar. De bewoners hebben vast heel veel gezamenlijke interesses, alleen weten ze dat niet. Wij tonen door middel van een hilarische voorstelling aan dat ze veel meer gemeenschappelijk hebben dan waar ze zichzelf bewust van zijn.” Over de voorstelling zelf zegt Peter: “In het stuk speelt bijvoorbeeld een professor die een hobbyradar heeft uitgevonden. De beste man bedoelt het goed hoor, maar er gaat van alles mis! Verder kan ik daar niks over zeggen. Het is een hilarisch stuk. Aan het eind van de voorstelling kunnen mensen zich inschrijven bij Hobby om de Hoek of een flyer meenemen.

Hobby om de Hoek

Over Hobby om de Hoek zegt Peter: “Wij zijn een stichting die eenzaamheid in de maatschappij probeert te bestrijden door mensen die bij elkaar in de buurt wonen met elkaar in contact te brengen die dezelfde interesses blijken te hebben. Wij geloven dat je eenzaamheid onder mensen op kunt lossen door te zorgen dat ze nieuwe mensen leren kennen om zo weer een nieuw netwerk op te bouwen. Bij ouderen zal dat betekenen dat je die nieuwe contacten in de buurt moet zoeken, omdat veel ouderen niet meer zo mobiel zijn. Vandaar dus ook de naam ‘Hobby om de Hoek’.”

Meedoen?

Mensen kunnen eenvoudig lid worden door een email te sturen naar info@hobbyomdehoek.nl. “We hebben wel wat gegevens nodig zoals:  je naam, waar je woont, je postcode, je woonplaats (we zitten niet alleen in Leeuwarden) en natuurlijk voor welke hobby je een maatje zoekt. Verder is het ook wel handig om te vermelden of je een man of vrouw bent, je geboortejaar, binnen welke afstand je een hobbymaatje wil zoeken, of je een man of een vrouw zoekt etc. Hoe uitgebreider je informatie, des te makkelijker is het voor ons om een goede match te maken. We gaan daar overigens uiterst zorgvuldig mee om. Als wij een mogelijk hobbymaatje gevonden hebben, vragen we eerst aan beide kandidaten of ze de ander willen leren kennen. Hierbij krijgen ze alleen die informatie die nodig is om te kunnen beslissen of je dat wel of niet wil. Pas als beide partijen instemmen, krijgen ze elkaars emailadres, of als ze dat niet hebben, elkaars telefoonnummer.

We zijn ook aan het experimenteren met een inschrijfformulier voor mensen die het moeilijk vinden om via internet te werken. We zoeken nog plekken waar we die inschrijfformulieren kunnen neerleggen die we dan ook weer op kunnen halen. We denken bijvoorbeeld aan buurtkamers. Voorlopig gaan we een pilot doen in het MFC Westenkwartier.”

Heb je nog vragen: stuur dan een email naar info@hobbyomdehoek.nl

Zondag 26 september zijn er drie voorstellingen met de Karavaan van Verbinding. Om
13.30 uur Anjenplein, 14.30 uur Birdplein en tot slot voor de AH in Bilgaard om 15.30 uur. Iedereen is van harte welkom!

Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close