Kunst & Cultuur

Ook voor hulp op de computer naar dbieb

Bankzaken via de computer regelen, een afspraak maken bij de gemeente, of een zorgnota declareren. Tegenwoordig regel je steeds meer online. Als je niet bent opgegroeid met de computer kan dat een flinke uitdaging zijn. Voor iedereen die een digitaal steuntje in de rug kan gebruiken organiseert dbieb gratis cursussen en handige inloopspreekuren.

De cijfers van mensen die moeite hebben met de computer, tablet of smartphone liegen er niet om. Maar liefst 11% in de leeftijd van 16 tot 65 jaar is niet digitaal vaardig. In de groep boven de 55 jaar is dit aantal zelfs 20%. Deelnemers aan de cursus hoeven zich dan ook beslist niet te schamen. In de praktijk leren de cursisten niet alleen van de docent, maar ook van elkaar. Appen met de kleinkinderen Renate Cazemier van dbieb heeft het digitale aanbod onder haar hoede. ‘Als we horen hoe blij mensen worden als ze zelf hun bankzaken kunnen regelen of met de kleinkinderen kunnen appen, is onze missie geslaagd. Jezelf kunnen redden, dat willen de meeste mensen toch graag…’ Het aanbod van dbieb is breed. Oefengroepen op de computer, een cursus ‘Werken met DigiD’ en inloopspreekuren (de digi-dinsdag) voor de meest uiteenlopende vragen over het gebruik van computer, tablet of smartphone.

Inloopspreekuren

De digi-dinsdag, het inloopspreekuur dat wordt bemand door vrijwilligers van dbieb, is elke dinsdagmiddag in dbieb in de Blokhuispoort. Hier kan iedereen terecht. Of het nu gaat om het downloaden van apps, verbinding maken met een nieuw aangeschafte telefoon of hoe je een bijlage in een mail voegt, op alle vragen is een antwoord te vinden. Jong en oud kan er zonder afspraak van half twee tot vier uur terecht. Ook in dbieb Stiens, Burgum en Oentsjerk is er een digi-dinsdag. In Stiens kun je van 22 juni tot 28 juli tussen 13.30 – 15.30u terecht. Vanaf september zijn Burgum en Oentsjerk ook weer geopend.

Gratis cursus Werken met de computer

Na de zomer start de bibliotheek ook weer met cursussen waarin het werken met de computer en tablet wordt geoefend. Elke deelnemers stapt in op het eigen niveau. Van de basis, het aan- en uitzetten van de computer, tot wat meer gevorderd. Je leert steeds stapsgewijs de mogelijkheden van de computer kennen. Deze cursussen worden ook in de wijkcentra in Heechterp/Schieringen en Bilgaard en in dbieb Grou en Burgum gegeven.

Meer info bij dbieb

De computer is zo langzamerhand een onmisbaar apparaat geworden om je te kunnen voortbewegen in de moderne maatschappij. Op de website van dbieb wordt regelmatig informatie toegevoegd die nuttig is voor een breed publiek. Wie liever wil bellen, kan terecht bij de klantenservice van dbieb, op werkdagen tussen 9.00-17.00 uur.

www.dbieb.nl
058 – 234 77 77

advertorial

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close