FinancieelKunst & Cultuur

Theaterreeks Bingo! over verborgen armoede

Stichting Platform Armoede en Schulden Fryslân (PAS) wil met een serie gratis  theatervoorstellingen verborgen armoede bij senioren onder de aandacht brengen.

Want dat probleem is er wel degelijk: ,,Vaak wordt gedacht dat ouderen het wel redden met hun AOW of hun pensioen, maar dat is lang niet altijd een vetpot”, merkt Douwe Beimin van PAS op. “Daarom hebben we bedacht dat we nu echt iets moeten doen, ook omdat de vergrijzing nog wel een aantal jaren aanhoudt. We mogen de senioren niet laten stikken.”

Voorstelling

En dus is er de voorstelling Bingo!. Hiervoor heeft de stichting de handen inéén geslagen met actrice en theatermaakster Tamara Schoppert. Zij belicht het onderwerp op humorvolle, maar ook confronterende wijze. Na afloop is er volop ruimte voor een gesprek. Bingo! is niet alleen bedoeld voor senioren, maar ook voor hun naaste omgeving. Want verborgen armoede is, zoals het woord al zegt, niet direct zichtbaar en blijft vaak ‘achter de voordeur’.

Ouderen zien het probleem misschien niet direct zelf, omdat ze het altijd goed hebben gehad. Ook kan een gevoel van schaamte ontstaan, waardoor senioren zich juist steeds meer terugtrekken uit de samenleving. Ook dat aspect belicht Schoppert in de voorstelling.

Buddy’s

De stichting hoopt dit te doorbreken en heeft om die reden een groep buddy’s samengesteld. Deze getrainde vrijwilligers zijn bij de voorstellingen aanwezig en kunnen ouderen die kampen met dergelijke problematiek ondersteunen. Zo brengen ze onder meer huisbezoeken en helpen ze met praktische zaken als het betalen van rekeningen en andere verplichtingen.

De voorstellingen zijn gratis te bezoeken. Hieronder vind je een overzicht van de komende speeldata en locaties waarvoor nog kaarten beschikbaar zijn. Je kunt hier reserveren voor een voorstelling.

Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close