Van allesWonen & VeiligheidZorg & Gezondheid

Thuiszorg het Friese Land

De Medido maakt het leven makkelijker

Medicijnen voor het hart, cholesterol, diabetes. Het is soms een hele klus om te onthouden wanneer je welk medicijn moet nemen. Vooral als je ook wat vergeetachtig bent. Daarom gebruikt meneer Postma sinds eind 2020 de Medido. Dankzij dit slimme apparaat neemt hij voortaan altijd op het juiste moment, de juiste medicijnen.

Meneer Postma heeft diabetes. En hij vergeet veel, sinds hij een jaar geleden geopereerd werd. Ook zijn medicijnen vergat hij regelmatig in te nemen, vertelt zijn dochter, Elske Postma. “Ik belde hem voortdurend om te checken of hij zijn medicijnen al had ingenomen. Tot de wijkverpleegkundige van Thuiszorg Het Friese Land adviseerde een medicijndispenser te gebruiken, de Medido.”

Eenvoudig in gebruik

De Medido is eenvoudig in het gebruik. De apotheek levert de medicijnen in de juiste dosering aan, in zakjes op een rol. Eens in de twee weken vult de wijkverpleegkundige de Medido, vertelt Elske. “Het apparaat piept wanneer mijn vader medicijnen moet nemen. Hij drukt dan op de rode knop op het apparaat en vervolgens komt er een zakje uit met de juiste medicijnen, in de juiste dosering. In het begin kwam de thuiszorg nog langs om mijn vader te helpen, maar hij begreep het al na één of twee keer.”

Signaal gemist

Een heel enkele keer mist meneer Postma het signaal van de Medido. “Soms valt hij in slaap en hoort hij niets. Als er niet gereageerd wordt, gaat er automatisch een seintje naar bijvoorbeeld een mantelzorger of een zorgprofessional”, legt Elske uit. “Als ik zo’n seintje krijg, rijd ik direct langs. Mijn vader kan zijn medicijnen dan alsnog kan innemen”

Eigen Leven

Meneer Postma en zijn dochter vinden de Medido echt een uitkomst. “Voordat ik ‘m had, moest mijn dochter me steeds helpen herinneren aan mijn medicijnen”, vertelt meneer Postma. Elske knikt. “Ik moest er voortdurend om denken. Maar nu heeft mijn vader de touwtjes weer in handen, ik heb veel meer tijd voor mezelf. De Medido maakt ons leven een stuk makkelijker.” Met oog op privacy, zijn de gebruikte namen in dit verhaal fictief.

MEER INFORMATIE
Kent u iemand voor wie de Medido ook een uitkomst zou zijn? Informeer naar de mogelijkheden, bijvoorbeeld bij de wijkverpleegkundige van Thuiszorg Het Friese Land in uw wijk of dorp.

Bel voor meer informatie naar  0900 8864 of kijk op www.thfl .nl

Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close