Van allesZorg & Gezondheid

Thuiszorg Het Friese Land

Aandacht voor elkaar is juist nu zo belangrijk

Het coronavirus raakt steeds meer op de achtergrond. Toch blijven veel ouderen waakzaam. Dat merken we ook bij Thuiszorg Het Friese Land. De afgelopen maanden hebben we ons best gedaan de zorg aan onze cliënten zo normaal mogelijk door te laten gaan. Toch besloot een aantal cliënten tijdelijk de thuiszorg of huishoudelijke ondersteuning stop te zetten. We verliezen deze ouderen natuurlijk niet uit het oog. Want juist in deze tijd is omzien naar elkaar zo belangrijk.

Afzeggen van de thuiszorg uit angst voor besmetting is niet nodig, gaf Thuiszorg Het Friese Land de afgelopen maanden aan. We zetten een speciaal coronateam in, om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. De verpleegkundigen van dit team reden aparte routes langs cliënten die (mogelijk) besmet waren met het coronavirus. Inmiddels is het team ontbonden, maar zodra er sprake is van nieuwe coronabesmettingen, staat het team weer klaar.

Zorg op afstand

Ondanks de voorzorgsmaatregelen, gaf een aantal cliënten aan het voorlopig even zonder zorg of huishoudelijke ondersteuning te doen. Daarvoor hebben we alle begrip. We bekijken samen met deze cliënten wat er nog wél mogelijk is. Zo bellen onze (wijk)verpleegkundigen regelmatig om te horen hoe het gaat, geven zij tips en adviezen of maken gewoon een gezellig praatje. Want contact houden met de buitenwereld is juist nu van belang voor iedereen.

Thuisleven

Daarnaast wijzen we onze cliënten én hun mantelzorgers, regelmatig op onze service-organisatie, Thuisleven. Thuisleven biedt allerlei praktische diensten aan huis. Denk bijvoorbeeld aan een maaltijdenservice, klusjesman of hovenier, een kapper of een pedicure. Bovendien zet Thuisleven u met allerlei activiteiten in beweging, zodat u fit en vitaal ouder wordt. Zo kunt u zo lang mogelijk, comfor-tabel en gezond, zelfstandig in uw eigen woning blijven wonen.

Meer informatie

Heeft u vragen over thuiszorg en het coronavirus, bezoek dan onze website, www.thfl.nl of bel met de zorgcentrale van Thuiszorg Het Friese Land via 0900-8864.

Meer weten over Thuisleven?
Kijk dan op www.thuisleven.nl of bel naar 0900 – 8864.

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close