Van alles

Tip: Pake- en beppedagen in het Fries Landbouwmuseum

Doe-, geur- en speurdingen over poep

De voorjaarsvakantie staat in Friesland altijd in het teken van ‘Help Pake & Beppe De Vakantie Door’. Musea in Friesland openen dan speciaal voor kinderen en hun grootouders de deuren. Voor kinderen tot en met 11 jaar is de entree gratis ‘op vertoon van een volwassene’. Er worden heel veel leuke activiteiten georganiseerd. Het Fries Landbouwmuseum biedt bijvoorbeeld allemaal doe-, geur- en speurdingen aan over poep. Dat mag je niet missen!

Zo is er een poepspeurtocht, mag je mest onder de microscoop bekijken en kun je poepkoekjes bakken. Verder kun je van 22 t/ 24 februari een theatershow bezoeken over de ondeugende Hekselientje. Ze is jaloers omdat Jan een cadeautje voor zijn vrouw heeft gekocht, namelijk een heel lekker geurtje. Maar wat nou als dat cadeautje niet lekker ruikt, maar naar poep stinkt? De voorstelling is voor kinderen van 3 – 8 jaar. Er zijn wel kosten aan deze voorstelling verbonden, maar dat is inclusief een knutseltasje. Er is beperkt plaats en vol is vol!

Voor meer informatie, klik je hier.

Er zijn heel veel andere musea e.d. die pake en beppe ook door de vakantie heen helpen. We pikken er een paar uit, de rest vind je op deze site.

Burgum – Observeum
Drachten – Museum Dr8888
Franeker – Koninklijk Eise Eisinga Planetarium
Hindeloopen – Schaatsmuseum Hindeloopen
Jelsum – Dekema State
Kornwerderzand – Kazemattenmuseum
Leeuwarden – Grutterswinkel
Leeuwarden – Tryater
Moddergat – Museum ’t Fiskershúske
Oudemirdum – Bezoekerscentrum Mar & Klif
Sneek – Modelspoor Museum Sneek
Workum – Jopie Huisman Museum

Hoofdfoto uit: Fan de lytse mol, dy’t witte wol wa’t him op de kop skiten hat

 

Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close