Kunst & Cultuur

Nieuwe workshops ‘Kunst in je buurt’

Het Generatiehuis organiseert culturele activiteiten in verschillende wijken en dorpen van de gemeente Leeuwarden die voor iedereen toegankelijk zijn. Kunst in je buurt is een van de projecten. Het doel is bewoners van de gemeente Leeuwarden laagdrempelig kennis te laten maken met kunst en cultuur. Daarnaast gaat het om meedoen en verbinden, in het bijzonder tussen generaties. Vanaf maart starten twaalf nieuwe kennismakingsworkshops. In de Vrijheidswijk, Heechterp & Schieringen, Oldegalileën & Bloemenbuurt, Bilgaard, Aldlân, Huizum-West, Grou, Alde Leie en Britsum.

De eerste aanmeldingen komen al binnen. Misschien is het ook iets voor jou! Ervaring is niet nodig.

Een paar projecten:

  • In de Vrijheidswijk wordt bij het project ‘Let’s stick together’ van afval uit de wijk kunstobjecten gemaakt. Bij ‘Verwonderruimte’ leer je tekenen en schilderen en maak je een muurschildering voor de wijk.
  • In Heechterp&Schieringen werkt theatermaakster Sarah van der Meere op een unieke manier met theater. Deelnemers gaan maskers maken en gebruiken die vervolgens in een voorstelling.
  • ‘Het perfecte straatje’ is een fotoproject waarin je fototechnieken leert en portretten maakt van bewoners uit de wijk voor een kwartetspel.
  • Grou richt het ‘Orkest foar elkenien’ op, rondom Stiens kun je terecht bij het ‘Middelsee orkest’. Muziekervaring is niet nodig. Bekijk hier een filmpje over het wijkorkest van Aldlân.

Meld je hier aan voor de workshops van het Generatiehuis.

Generatiehuis Akademy

Ook in 2022 organiseert het Generatiehuis weer colleges in Theater de Bres. Volg in maart de collegereeks over hedendaagse beeldende kunst – een programma dat is samengesteld door kunstinitiatief Voorheen de Gemeente. In april neemt Liesje Schreuders je mee in de wereld van liefde in de literatuur en in juni vertelt spreker Krzysztof Dobrowolski-Onclin over Streetart (inclusief een stadtour!).

Foto’s: Het Generatiehuis

Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close