SportVan alles

Bowls – de perfecte sport voor de actieve 55-plusser

Bowls is een van oorsprong Engelse sport die in ons land steeds populairder aan het worden is.  Het  spel werd al in de 13e eeuw geregistreerd als spel van bekwaamheid.  De sport leent zich er voor om buiten en binnen gespeeld te worden.

De bowls rollen niet in een rechte lijn

Het doel van het spel is eenvoudig: plaats de bowlsballen zo dicht mogelijk bij de kleine witte bal (de Jack) om punten te scoren. Dat klinkt gemakkelijk, echter: de bowls rollen niet in een rechte lijn. De ballen zijn voorzien van een ‘bias’, wat betekent dat de bal aan één zijde iets kleiner in diameter is en daarom met een curve moet worden gespeeld. De sport vraagt concentratie, doseren van kracht, balans en spelinzicht. De charme van de sport ligt in de techniek en in de sfeer. Als beginner ben je al blij dat je bowl op de mat blijft, als je de techniek wat begint aan te voelen is het een geweldige kick voor de spelers om een toucher te gooien (bowl die de jack raakt) en beter nog, pal naast de jack blijft liggen. Er zijn twee bowlsverenigingen in Friesland: in Drachten en in Sneek.

Promotiedag

Onbekend maakt onbemind; er zijn nog te weinig mensen die de sport kennen. Daar probeert Bowlsvereniging Smallingerland verandering in te brengen. Daarom is er op woensdag 23 februari in Drachten een promotiedag Bowls, van 9.00 – 13.00 uur. Je kunt actief spelen, er is materiaal aanwezig. Zorg wel voor sportschoenen met een vlakke zool.

Lijkt het jou leuk om bowls een keer uit te proberen? Kom dan naar sporthal De Drait, Dollard 125 in Drachten. Alle belangstellenden worden welkom geheten met koffie en een gevulde koek.

Meer weten?

 

Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close