LeeuwardenVan alles

Zondag 22 mei is de Karavaan van Verbinding in Heechterp!

Zondag 22 mei a.s. is het zover. Een bonte stoet, bestaande uit een aantal leden van de doedelzakband Cape Breton Highlanders of Friesland voorop, gevolgd door de theatergezelschappen Acta en de Rimpel trekt door de straten van Heechterp. Samen vormen zij de Karavaan van Verbinding, een initiatief van Stichting Hobby om de Hoek.

Iedereen is welkom bij de gratis voorstelling ‘de Hobbyradar’, waarin te zien is dat mensen vaak veel meer gemeenschappelijks hebben dan ze zelf denken. Het is een komisch stuk dat buurtgenoten met elkaar verbindt. Dus sluit je zondag a.s. aan bij de karavaan en geniet van de voorstelling, om 15:30 uur bij de Acaciaflat.

GEZAMENLIJKE INTERESSE

Peter van Hobby om de Hoek legt uit wat het doel is van de voorstelling. “Er is veel eenzaamheid in Nederland, met name in  die grote seniorenflats. Dat is raar, want daar wonen heel veel mensen vlak bij elkaar. De bewoners hebben vast heel veel gezamenlijke interesses, alleen weten ze dat niet. Wij tonen door middel van een hilarische voorstelling aan dat ze veel meer gemeenschappelijk hebben dan waar ze zichzelf bewust van zijn. In het stuk speelt bijvoorbeeld een professor die een hobbyradar heeft uitgevonden. De beste man bedoelt het goed hoor, maar er gaat van alles mis! Verder kan ik daar niks over zeggen. Het is een hilarisch stuk. Aan het eind van de voorstelling kunnen mensen zich inschrijven bij Hobby om de Hoek of een flyer meenemen.”

HOBBY OM DE HOEK

Over Hobby om de Hoek zegt Peter: “Wij zijn een stichting die eenzaamheid in de maatschappij probeert te bestrijden door mensen die bij elkaar in de buurt wonen met elkaar in contact te brengen die dezelfde interesses blijken te hebben. Wij geloven dat je eenzaamheid onder mensen op kunt lossen door te zorgen dat ze nieuwe mensen leren kennen om zo weer een nieuw netwerk op te bouwen. Bij ouderen zal dat betekenen dat je die nieuwe contacten in de buurt moet zoeken, omdat veel ouderen niet meer zo mobiel zijn. Vandaar dus ook de naam ‘Hobby om de Hoek’.”

MEEDOEN?

Mensen kunnen eenvoudig lid worden door een email te sturen naar info@hobbyomdehoek.nl. “We hebben wel wat gegevens nodig zoals:  je naam, waar je woont, je postcode, je woonplaats (we zitten niet alleen in Leeuwarden) en natuurlijk voor welke hobby je een maatje zoekt. Verder is het ook wel handig om te vermelden of je een man of vrouw bent, je geboortejaar, binnen welke afstand je een hobbymaatje wil zoeken, of je een man of een vrouw zoekt etc. Hoe uitgebreider je informatie, des te makkelijker is het voor ons om een goede match te maken. We gaan daar overigens uiterst zorgvuldig mee om. Als wij een mogelijk hobbymaatje gevonden hebben, vragen we eerst aan beide kandidaten of ze de ander willen leren kennen. Hierbij krijgen ze alleen die informatie die nodig is om te kunnen beslissen of je dat wel of niet wil. Pas als beide partijen instemmen, krijgen ze elkaars emailadres, of als ze dat niet hebben, elkaars telefoonnummer.”

Heb je nog vragen: stuur dan een email naar info@hobbyomdehoek.nl

Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close