Van alles

Ben jij al lid van LOS?

Wat is LOS?

Op 17 september 2015 werd op initiatief van een aantal oud-bestuursleden van de ANBO afdeling Leeuwarden de vereniging LOS (Leeuwarder Onafhankelijke Seniorenvereniging) opgericht. LOS is een onafhankelijke vereniging voor senioren in de gemeente Leeuwarden. Onafhankelijk van een landelijk keurslijf door en voor de Leeuwarder senioren.

Direct contact

Wij streven naar laagdrempelige belangenbehartiging en dienstverlening ten behoeve van de wat ouderen. Geen ingewikkelde telefonische keuzemenu’s of lange wachttijden, maar direct contact met gemotiveerde vrijwilligers. Je kunt bij LOS terecht voor hulp bij het invullen van je jaarlijkse belastingaangifte, maar je wordt ook geholpen als je wilt weten of je recht hebt op bijvoorbeeld huur- of zorgtoeslag. Vragen over het aanvragen of gebruik van WMO voorzieningen kunnen worden aangekaart bij een op WMO-gebied deskundige vrijwilliger van het ombudswerk.

Wat nog meer?

Voor leden vanaf 75 jaar heeft LOS een betaalbare rijbewijskeuring in het pakket. Met zorgverzekeraar ‘De Friesland’ is een speciale overeenkomst voor een ledenkorting op de zorgpremie afgesloten. Daarnaast heeft LOS in de loop van haar zesjarig bestaan een indrukwekkend scala aan activiteiten voor haar leden uitgerold. Die vind je per maand terug in de activiteitenagenda van het informatieve en mooi vormgegeven verenigingsblad ‘LosVast’ dat elf keer per jaar bij de leden in de bus komt. Er is een duidelijk overzicht in opgenomen van alle geplande activiteiten en evenementen die door de creatieve activiteitencommissie bedacht en georganiseerd zijn, zoals lezingen, cursussen, booten busreisjes. Wil je met generatiegenoten wandelen of fietsen in de omgeving van Leeuwarden dan kan dat ook. Het mooie is ‘alles mag en niets moet!’

Doorlopend nuttige informatie en leesplezier

Bij het leesplezier in ‘LosVast’ kun je denken aan recepten, puzzels, plaatselijke historie, gezondheidstips, interviews en boekbesprekingen. Ook schrijven LOS-leden soms een stukje of anekdote en niet te vergeten: actuele en lezenswaardige stukjes van de redactie en de mooie foto’s van huisfotograaf Johan Eisma. Onze samenleving kent helaas ook minder leuke berichten. In de ‘LosVast’ waarschuwen we voor oplichterspraktijken en digitale fraude. Hierbij geven we ook zoveel mogelijk tips en adviezen over wat te doen als je er onverhoopt mee te maken krijgt. ‘LosVast’ is een bron van nuttige informatie. Zo is er een pagina met telefoongegevens van hulpdiensten zoals politie, brandweer, medische buurtzorg, het meldpunt van de gemeente, de dokterswacht en de spoedapotheek. Altijd goed om bij de hand te hebben. Al deze informatie vind je ook op onze website: www.losleeuwarden.nl.

LOS heeft ook een eigen facebookpagina: www.facebook.com/los.leeuwarden.3
Neem eens een kijkje! Lid worden van LOS kost maar € 25,– per jaar. Woon je samen op één adres dan ben je samen een jaar lid voor € 40,–

Als lid aanmelden kan door:

Het nummer van de ledenadministratie 058-2668131 bellen, of mailen via e-mailadres leden@losleeuwarden.nl. Het is ook mogelijk om het aanmeldingsformulier op de website: losleeuwarden.nl/lid-worden/ in te vullen of de bon in te vullen die onder aan pagina 12 staat van de Leeuwarder  ingevuld op te sturen naar het secretariaat.

Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close