Kunst & Cultuur

Verhalenavond 2021 komt eraan!

Pier21 produceert, in samenwerking met Solidair Friesland en Kleurrijk Fryslân, de nieuwe editie van Verhalenavond op 26 november 2021. Het thema van dit jaar is: ‘Taal fan myn hert’.

“We zijn ontzettend blij met deze samenwerking, zeker vanwege het thema. We hopen dat er deze editie extra veel andere talen te horen zullen zijn tijdens Verhalenavond. Dus naast Nederlands, Fries en Bildts misschien ook wel Afghaans, Turks en Chinees, om maar een paar voorbeelden te noemen”, zegt creatief producent David Lelieveld.

In heel Fryslân zullen honderden vertellers op bijzondere locaties hun verhaal delen. Luisteren, genieten, herkennen en ontmoeten: daar blinkt de Verhalenavond in uit. De eerste fanatieke vertellers hebben zich al aangemeld, onder andere in Wetsens, Dokkum, Niawier en in Easterlittens. De vertelgroep Ameland Vertel! doet met meerdere vertellers mee. “We krijgen steeds vaker aanmeldingen van vertelgroepen die soms zelfs ontstaan zijn vanuit eerdere edities van Verhalenavond. Maar ook van dorpen die een route hebben samengesteld, waarbij je langs verschillende vertellers komt. Naast het feit dat het geweldig is dat dit soort initiatieven ontstaan, is het ook voor het publiek erg leuk. Je gaat met hele andere ogen naar je dorp kijken en krijgt op een nieuwe manier contact met dorpsbewoners. Verhalenavond is dan ook zoveel meer dan alleen het vertellen van een verhaal of ernaar luisteren”, aldus een trotse Janneke de Haan, die artistiek leider is van het project.

In de aanloop naar Verhalenavond worden verspreid door Fryslân een aantal inspiratiesessies georganiseerd, waar vertellers aan hun verhaal kunnen werken en tips krijgen van Jos Thie over hoe je een verhaal vertelt. Wil je je aanmelden als verteller? Klik dan hier. Bezoekers kunnen er een kaartje vinden met alle plaatsen waar verhalen verteld worden! ■

Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close