Zorg & Gezondheid

Hobby om de Hoek genomineerd voor Appeltje van Oranje

Stichting Hobby om de Hoek is genomineerd voor een Appeltje van Oranje. Een prijs van € 25.000, die wordt uitgereikt door koningin Maxima. Een hele eer! De Leeuwarder Seniorenkrant draagt Stichting Hobby om de Hoek een warm hart toe. Daarom vragen we jullie om te stemmen op dit mooie initiatief om mensen met elkaar in contact te brengen.

Wat doet Hobby om de Hoek precies?

Mensen nieuwe contacten bezorgen

  • Wil je met iemand wat doen, dan krijg je een Hobbybuur
  • Wil je met iemand een kopje koffie drinken, dan krijg je een Buurtcontact
  • Wil je af en toe gebeld worden, dan word je opgenomen in een Belcirkel en word je Belbuur

Burenhulp

Heb je een hondje dat je niet meer kunt uitlaten? Een tuintje dat je niet meer kunt onderhouden? Moet je af en toe naar het ziekenhuis? Of heb je ergens anders vervoer voor nodig? Wil je graag met iemand boodschappen doen? Of dat iemand boodschappen voor jou doet? Heb je een andere hulpvraag?

Hobby om de Hoek levert in alle gevallen Burenhulp: we vragen in de omgeving rond of iemand een buur wil helpen en die zetten we samen in een groepsapp. Burenhulp is een kleine moeite en is heel makkelijk te realiseren.

Hobby om de Hoek heeft ondertussen tientallen mensen aan nieuwe contacten geholpen waar weer nieuwe groepen uit zijn ontstaan, zoals wandel- en fietsgroepjes.

Op dit moment zijn er twee werkende Belcirkels, een derde gaat binnenkort van start.De stichting heeft permanent zo’n 100 leden. Verder zijn er twee burentaxidiensten, een hondenuitlaat, en een tuinonderhoudgroepje.

Wil je meer weten? Kijk dan even op: www.appeltjevanoranje.nl/projecten/hobby-om-de-hoek

Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close