Kunst & Cultuur

Leuke tip voor klein en groot: ‘Giga Insecta’ in Park Vijversburg

Park Vijversburg, beter bekend als het Bos van Ypeij, heeft deze zomers iets bijzonders in het kader van Arcadia. Vanaf 3 juli staan er tientallen metershoge insecten in het park die bewegen en geluid maken, zoals een mestkever, een sluipwesp en een rups. De rollen worden omgedraaid: dit keer voel jij als bezoeker hoe het is om klein te zijn!

Voor kinderen is er van alles te beleven, maar ook voor ouderen is het een unieke belevenis. Ga gezellig samen op reis in de wondere wereld van de insecten en sta oog in oog met een metershoge duizendpoot, hoor het klapperen van de vleugels van het lieveheersbeestje en bewonder de prachtige vlinders. Er is ook nog een foto-expositie, je kunt zelf als insect op de foto, er is een levensgroot insectenhotel en een ontdekkingstocht met een schatkaart langs de insecten in het park. Ook is er een activiteitenplein waar gesprongen kan worden als een sprinkhaan en gefladderd als een lieveheersbeestje.

Via deze link krijg je alvast een indruk van de insecten. De entree is €5,00 en de expositie duurt tot 14 augustus. Meer informatie vind je op de website van Park Vijversburg.

Foto’s: Marcel van Kammen

Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close