Van alles

Mediahuis wil af van de huis-aan-huisbladen

Gaat de Huis aan Huis Leeuwarden verdwijnen?

Mediahuis, de eigenaar van de NDC Mediagroep, ziet binnen het bedrijf geen mogelijkheden meer voor de 35 week- en nieuwsbladen die het in Friesland, Drenthe, Groningen en de kop van Overijssel en in Flevoland verspreidt. Mediahuis zoekt een koper voor titels als de Huis aan Huis Leeuwarden, het Sneeker Nieuwsblad, de Franeker Courant en nog ruim dertig andere, aldus de website van RTV Noord.

 

Te weinig advertentie-inkomsten

Mediahuis, tevens uitgever van onder meer het Friesch Dagblad en de Leeuwarder Courant, wil de kranten afstoten omdat men denkt dat winst maken haast niet meer mogelijk is. De oorzaak hiervan is de tegenvallende advertentieverkoop, de belangrijkste bron van inkomsten voor deze bladen. Het is een probleem dat door corona alleen nog maar is versterkt.

Veel personeel gaat baan kwijtraken

Over het afstoten van de weekbladen is onrust ontstaan, niet in het minst vanwege het grote aantal mensen dat betrokken is bij het maken van de bladen. Ook is er zorg over het gevaar dat kranten definitief zullen verdwijnen en dat daarmee de lokale journalistiek teloor gaat. Volgens het bericht op RTV Noord heeft directeur Koos Boot het personeel laten weten dat het alle 35 weekbladen van de hand wil doen en dat het niet de bedoeling is dat enkele worden behouden.

 

 

Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close