Zorg & Gezondheid

Gratis proefles nordic walking voor mensen met Parkinson

Stichting Parkinson in Beweging

In Friesland hebben ongeveer tweeduizend mensen Parkinson, in heel Nederland is dat vijftigduizend. Stichting Parkinson in Beweging biedt in onze provincie sport- en bewegingsactiviteiten aan, zoals danslessen, boksen en nordic walking.

Bewegen is goed voor ons allemaal, maar zeker voor mensen met de ziekte van Parkinson. Het zorgt voor een positief effect op je gezondheid, waardoor je gemiddeld langer zelfstandig kunt blijven functioneren en ziektesymptomen afnemen.

Gratis proefles nordic walking

Bij nordic walking worden vrijwel alle spieren gebruikt en het is goed voor de ontwikkeling van je stabiliteit en de opbouw van je conditie. Lijkt het je leuk om deel te nemen aan deze buitenactiviteit? Geef je dan op voor een gratis proefles, dan kun je zelf ervaren of het wat voor je is. De lessen zijn op woensdag van 12:15 tot 13:00 uur, op de wielerbaan in Leeuwarden, vlakbij de ingang aan de Schieringerweg. Je leert tijdens deze lessen hoe je stokken, poles genoemd, gebruikt tijdens het wandelen. Mensen met de diagnose Parkinson kunnen gratis een proefles volgen op 28 april. Je kunt je opgeven via deze link.

Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close