Kunst & CultuurLeeuwarden

Tip: Praamverhalen, Peer Gynt

17-26 maart

“Praamverhalen is een ervaring die je niet mag missen als je van theater, literatuur, verbeelding en van Leeuwarden houdt.” Friesch dagblad

 

Praamverhalen, Peer Gynt is een unieke audiovisuele boottocht door een donker Leeuwarden met een verhaal dat met je meereist. En dat zich alleen voor jou en je medevaarders ontvouwt. Via een koptelefoon hoor je de stemmen van Freark Smink, Joop Wittermans, Tim Helderman, Lisa Malou Frenkel, Anna Raadsveld, Jelke Rijpma en Wybo Smids. Samen vertellen de acteurs  het verhaal van Peer Gynt, aangevuld met muziek en beelden die op de kades verschijnen.

Peer Gynt is een toneelstuk uit 1867 van Hendrik Ibsen.  Samen met de toneelmuziek van Edvard Grieg, geschreven voor de première, is het stuk erg beroemd geworden. Het gaat over een driftige Noorse boer, die tijdens een reis van Noorwegen naar Noord-Afrika en terug allerlei avonturen beleeft. En al die tijd wacht zijn geliefde Solveig thuis op hem.

Wanneer?

Van 17 t/m 26 maart iedere donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond te boeken om 19.30 uur en 20.30 uur. Wees er snel bij, want vol=vol. En vergeet niet warme kleren aan te trekken!

Praamverhalen, Peer Gynt wordt gemaakt door Kroft & Smids i.s.m. Stichting Praamvaren Leeuwarden.

Dramaturgie: Floortje Bakkeren
Mogelijk gemaakt door Provinsje Fryslân en Gemeente Leeuwarden

Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close