Kunst & Cultuur

Ubuntu: Muzikale verbinding in het kerkje van Swichum

Op vrijdagavond 15 september is er in het prachtige kerkje van Swichum een bijzondere voorstelling. Janneke Warringa zingt in het Friese theaterprogramma Ubuntu over verbinding en dialoog; over verdraagzaamheid en respect. Een toepasselijk thema in een tijd waarin mensen steeds vaker tegenover elkaar lijken te staan.

Ubuntu is een levensmotto binnen de Zuid-Afrikaanse cultuur, onder andere uitgedragen door Nelson Mandela en Desmond Tutu. Het betekent vrij vertaald: ‘ik ben, omdat wij zijn’. Met andere woorden: we hebben elkáár nodig in ons bestaan. Wederzijds begrip en onbaatzuchtigheid kunnen daar een bijdrage aan leveren.

Net als haar vorige programma Ferlet, staat Ubuntu voor een onvergetelijk concert, waar muziek en dit boeiende thema samenkomen. Mooie en toepasselijke liedjes, zowel van Nederlandse bodem als internationale stukken, zijn speciaal vertaald in het Fries. Je kunt hierbij denken aan repertoire van Frank Boeijen, Jenny Arean, Stef Bos en Liesbeth List.

Ubuntu wordt uitgevoerd door Janneke Warringa (zang), Peter van der Zwaag (piano), Elske Fekkes (zang) en Andrea Meijer (cello).

Meer informatie

Datum: 15 sep 2023

Plaats: Kerkje van Swichum, Ayttadyk 3, 9087 CD Swichum

Tijd: Inloop vanaf 20.00 uur, voorstelling van 20:30 – 22:30

Kosten: €19,50

Kaarten reserveer je via: https://kerkjevanswichum.nl/events/ubuntu-janneke-warringa-peter-vd-zwaag-2-670-998/

Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close