NatuurVrije tijd

Weekendtip: Dahlia pluktuin Ryptsjerk

Houd je van bloemen en vind je het leuk om je eigen boeket te mogen plukken? Dan is Dahlia pluktuin ‘De bonte specht’ echt iets voor jou! Ze hebben heel veel verschillende soorten dahlia’s in allerlei kleuren die je zelf mag afknippen. Ik kan uit eigen ervaring zeggen dat dat al een feestje op zich is. En als je dan met je prachtige zelfgeplukte bos vertrekt en de bloemen thuis op tafel zet, is het nog meer genieten.

De pluktuin is open op zaterdag en zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur en op woensdagavond van 19.00 uur tot 21.00 uur. Een emmer zelfgeplukte bloemen kost €12,50. Je kunt er voor €2,50 tien boeketvullers bij knippen. Mooie pluimen en droogbloemen. Er zijn ook zonnebloemen.

Voor kinderen is er een speurtocht en er zijn kippen en geitjes. Verder kun je er een kopje koffie of thee kopen en ergens in de tuin opdrinken.

Er worden in de pluktuin ook workshops gegeven. Je krijgt dan een rondleiding door de tuin, gaat zelf een boeket plukken en daarna schikken en je leert alles over de dahlia.

Dahlia pluktuin De Bonte Specht
Oosterdijk 8
Ryptsjerk
www.pluktuinfriesland.nl

Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close