Van alles

Wat is jouw favoriete kinderboek?

Kinderboekenweek 2021

Iedereen heeft dromen over de toekomst. Kinderen willen  profvoetballer, dokter of astronaut worden. Maar ook ouderen gooien soms op later leeftijd het roer om en gaan doen wat ze altijd al wilden. Boeken zijn een prachtige bron voor inspiratie. Ze nemen je mee naar een wereld die je nog niet kende. De Kinderboekenweek 2021 van 6 oktober tot en met 17 oktober staat in het teken van dromen over later. Het thema is ‘Worden wat je wil’.

De kinderboekenweek bestaat al sinds 1955. Het is eigenlijk geen week, want het evenement duurt tien dagen. Het doel is de promotie van het kinderboek. Veel scholen besteden aandacht aan de kinderboekenweek en de meeste bibliotheken hebben allerlei activiteiten op de agenda staan. Vaak zijn er voordrachten door een kinderboekenschrijver.

Gratis kinderboekenweekgeschenk

De avond voordat de kinderboekenweek begint vindt altijd het Kinderboekenbal plaats. Daarnaast worden in deze feestweek de Gouden Griffel  en het Gouden Penseel uitgereikt. De Gouden Griffel was voor het boek Gozert van Pieter Koolwijk en het Gouden Penseel voor Hele verhalen voor een halve soldaat van Ludwig Volbeda.

Bette Westera schreef dit jaar het boekenweekgeschenk en illustrator Mark Janssen maakte het prentenboek van de kinderboekenweek. Koop je deze week een kinderboek voor minimaal € 12,50? Dan krijg je het boek van Bette Westra gratis. Het prentenboek van Mark Jansen kost € 7,50.

Foto’s: CPNB

Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close