Kunst & Cultuur

“Fertile Soil”: Tentoonstelling over bodem en klanken

Twee kunstenaars uit Friesland, Ruth Vulto Gaube en Doet Boersma, hebben de handen ineen geslagen en een uitdagende tentoonstelling samengesteld, waarin beider kunstwerken verenigd worden.

Klanken

Beeldhouwer Ruth Vulto Gaube opent een specifieke dimensie van onze natuurlijke belevingswereld. Zij maakt klanken zichtbaar en tastbaar door ze naar hout, steen en brons te vertalen. Voor haar is dit een verdichtingsproces waarin muzikale thema’s in een driedimensionale vorm verschijnen.

Bodem

Doet Boersma laat in haar schilderijen processen in de natuur zien, zoals zaaien, wortelen en de invloed van licht en water. De thematische nadruk ligt op de bodem, waarin zich allerlei processen afspelen die noodzakelijk zijn voor alle soorten groei. In haar werken zijn plantenafdrukken vaak het startpunt, waardoor vegetatie letterlijk en figuurlijk een belangrijk onderdeel is van haar werk.

Galerie Bax en het Atrium

Organisator Redmer Bax heeft zowel galerie Bax als het Atrium in Sneek ingericht voor deze interessante tentoonstelling, die te zien is van 20 november 2021 tot en met 15 januari 2022. Het vakmanschap van beide mid-career kunstenaars zal er zeker voor zorgen dat bezoekers geïnspireerd raken door de schilderijen én de beelden.

Open atelier

Doet Boersma heeft een tijdelijk atelier ingericht in galerie Bax. Zij werkt en demonstreert daar op de volgende dagen: za 27 nov | za 4 dec | za 11 dec | za 18 dec | do en vr 23 en 24 dec | do en vr 30 en 31 dec. Er is veel ruimte om vragen te stellen.

Openingstijden:

Van 20 november tot en met 31 december 2021 zijn Galerie Bax en het Atrium geopend op maandag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur.

Vanaf 1 januari 2022 is het Atrium op zaterdag gesloten.

 

Galerie Bax: Singel 82, 8601 AM Sneek

Atrium: Oud Kerkhof 11, 8601 EE Sneek

Beide locaties zijn op 5 minuten loopafstand van elkaar

Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close