Kunst & CultuurVan allesVrije tijd

Orgelconcert door Theo Jellema op 8 december

Dorpskerk Huizum

Na de restauratie van het orgel in de Dorpskerk Huizum, eind 2015, zijn er al vaak orgelconcerten geweest op een vrijdagnamiddag van vijf tot zes uur. Vrijdag 8 december a.s. is er ook weer een orgelconcert. Dan is Theo Jellema (opnieuw) de organist die je de prachtige klanken van het fraai gerestaureerde orgel wil laten horen.

Het huidige orgel is niet het eerste. Het is bekend dat de kerk al in de zestiende eeuw een orgel had. Rond 1660 werd het gerepareerd door Willem Meynerts uit Berlikum. In 1727 vond een vernieuwing plaats door Christian Müller. In 1849 leverden de orgelmakers L. van Dam & Zn. een nieuw orgel, maar zij gebruikten daarin een deel van het oude pijpwerk. Dit orgel onderging in de twintigste eeuw enige wijzigingen. De laatste daarvan werd gerealiseerd in 1954-1956, door Bakker & Timmenga uit Leeuwarden. Deze firma heeft het orgel in 2015 opnieuw gerestaureerd. Organist Theo Jellema trad daarbij toen op als adviseur.

Dit jaar stond in de Leeuwarder Seniorenkrant een interview met Jellema. Je leest het hier.

Je bent op 8 december om 17:00 uur van harte welkom om te genieten van een uur orgelklanken, onder het genot van een kop koffie of thee. De orgelconcerten zijn gratis toegankelijk, maar een vrijwillige bijdrage voor de musici wordt zeer op prijs gesteld. Kom op tijd, dan kun je een mooie plek uitzoeken.

Meer informatie

Bij de kerk is weinig parkeerruimte. Bezoekers kunnen – op loopafstand en gratis – parkeren op het ruime parkeerterrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).Ook

Bezoek ook eens de website van de dorpskerk Huizum www.dorpskerkhuizum.nl en de Facebookpagina www.facebook.com/dorpskerkhuizum

Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close