SportZorg & Gezondheid

Nieuwe lessen Nordic Walking voor Parkinson patiënten

Deze herfst start Stichting Parkinson in Beweging met nieuwe Nordic Walkin groepslessen in Leeuwarden. Tijdens deze lessen leer je hoe je met behulp van de Nordic Walking poles (stokken) wandelt. Bij deze bewegingsactiviteit in de buitenlucht gebruik je bijna alle spieren, je ontwikkelt balans en kracht en vergroot je conditie. De lessen worden op woensdag gegeven, in kleine groepjes. 

Bewegen is goed voor iedereen, maar voor een parkinsonpatiënt is het extra belangrijk. Het op peilhouden van conditie, kracht en balans heeft een positief effect op de gezondheid, waardoor patiënten gemiddeld langer zelfstandig kunnen blijven functioneren. Daarom biedt Stichting Parkinson in Beweging in Friesland sport- en bewegingsactiviteiten aan. Nordic Walking wordt op dit moment in Leeuwarden en Franeker aangeboden.

Op 27 oktober a.s. om 12:15 uur kun je in Leeuwarden een gratis proefles volgen als je de diagnose Parkinson hebt. Geef je snel op via de website van Parkinson in Beweging: www.parkinsoninbeweging.nl/nordic-walking

Lees ook ons artikel over boksen voor mensen met Parkinson.

Foto: Martin Rijpstra

Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close