Kunst & Cultuur

Ben jij al lid van een leesclub?

Ben jij dol op lezen? En zou je het leuk vinden om met andere leesliefhebbers na te praten over de boeken die je hebt gelezen? Dan is een leesclub iets voor jou. Deze clubs zijn erg populair, zowel onder jonge mensen als onder ouderen.

De leden van een leesclub komen een aantal keren per jaar bij elkaar om een boek te bespreken dat iedereen gelezen heeft. Vaak werpt een van de deelnemers zich op als gesprekleider. Iedere leesclub bepaalt zelf waar en wanneer de groep bij elkaar komt: overdag of ‘s avonds, wisselend bij iemand thuis of op een vaste plek, bijvoorbeeld in een bibliotheek, buurthuis of café. Met elkaar van gedachten wisselen over de inhoud van een boek is verrijkend én gezellig. Daarnaast zul je waarschijnlijk met boeken in aanraking komen die je zelf niet zou hebben gekozen, maar die toch de moeite waard zijn. Er zijn ook gespecialiseerde leesclubs, bijvoorbeeld met als thema geschiedenis of politiek. Een mooie kans om met mensen in contact te komen met dezelfde interesse.

Leesclub zoeken of zelf oprichten

Wil jij weten of er in jouw buurt een leesclub is waar je kunt aansluiten? Klik dan hier. Deze lijst is overigens lang niet compleet. Je kunt natuurlijk ook zelf een leesgroepje oprichten door een oproep te plaatsen op het bord in de supermarkt of op social media.

dbieb

dbieb heeft een speciale boekencollectie voor leesclubs. Je kunt kiezen uit ruim honderd titels. dbieb zorgt dan dat jouw leesclub vijf exemplaren per titel kan lenen. Die staan minimaal zeven weken voordat de groep bij elkaar komt klaar. Je leest alles over de spelregels op de site van dbieb.

 

Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close