Kunst & Cultuur

Binnenkort in het Fries Museum: Monet, Cezanne en Van Gogh

De musea zijn weer open! Dat is op zich al geweldig nieuws en dan kun je binnenkort ook nog genieten van schilderijen van Monet, Cezanne, Gauguin en Van Gogh, gewoon in Leeuwarden. Het Fries Museum presenteert vanaf 19 februari de tentoonstelling À la campagne! Het Franse licht van Maris tot Monet. De topcollectie Franse en Nederlandse impressionisten hangt nu nog in Museum Boijmans Van Beuningen, maar komt binnenkort naar de Friese hoofdstad.

Omdat het Rotterdamse museum verbouwd wordt, krijgen wij de kans om prachtige kunstwerken van grote schilders dicht bij huis te bekijken. Het thema van de tentoonstelling is de invloed van het licht in de schilderkunst. Zonnestralen die schitteren op het water, licht dat door de bladeren valt.

Auguste Renoir, Jeune fille en rose dans un paysage, circa 1903

Je kunt van 19 februari tot 17 juli 2022 zo’n zeventig werken bewonderen van Franse landschapsschilders uit de 19de eeuw en van Nederlandse kunstenaars die door hen beïnvloed werden: Cézanne, Monet, Pissarro, Gauguin, Maris, Van Gogh, Sisley, Boudin en Weissenbruch.

De tentoonstelling À la campagne! Het Franse licht van Maris tot Monet  is onderdeel van het Friese Arcadia, de triënnale waarin met een uitgebreid cultureel programma 100 dagen lang wordt stilgestaan bij maatschappij, landschap en erfgoed.

Foto’s: Studio Tromp

Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close