Van alles

Vriendschap zaaien met een bakfiets

Simon Vuyk van Podium Harlingen noemt zichzelf ‘vriendschapszaaier’. Hij maakt dit jaar op zijn bakfiets een tour in en rond Leeuwarden, om samen met plaatselijke welzijnsorganisaties te zorgen voor verbinding en ontmoeting. Iedere etappe van zijn Karavaan van Vriendschap is weer anders. De ene keer gaat er een muzikant mee, de andere keer een dichter. De bakfiets staat symbool voor het ouderwetse ontmoeten. Over de krakkemikkige remmen en banden maakt Simon zich geen zorgen. Een lekke band levert ook wel weer iets mooi op.

De start van dit mooie initiatief was op 3 januari jl. Vanaf toen stond er iedere eerste vrijdag van de maand een nieuwe route gepland. Maar corona strooide roet in het eten en de routes van april en mei gingen niet door. Gelukkig kon de karavaan er in juni weer op uit trekken. Dit keer onder andere naar Grou. Daar lag de bakfiets vol pioenrozen en met name de oudere inwoners werden verrast met een bezoek en een bloemetje. Ondanks de stromende regen was het een gezellig feestje. Zo konden de bewoners van Roorda State genieten van mooie live muziek.

“In bakfyts, in karavaan, ûnderweis
Mei freonskip en blommen
It selskip giet troch de buorren
Mei musyk, sang en poësy
Op syk nei ferhalen
Fan minsken
Dy’t wat te fertellen ha
Net altyd sichtber binne
Mar wol graach heard wurde wolle
Witte we elkoar te finen?”

Vrijdag 3 juli is Leeuwarden aan de beurt. Dus mocht je Simon met zijn bakfiets die dag tegenkomen, dan weet je dat er vriendschap in de stad is! De Karavaan van de Vriendschap is onderdeel van LF2028/Over de drempel, van de gemeente Leeuwarden. In Grou sloten Pleatslik Belang Grou, UVV Grou, PKN, Dorpenteam Zuid Amaryllis, Friesma State en de Seniorenbond aan.

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close