Zorg & Gezondheid

Ga je mee op de duofiets?

Fietsen Alle Jaren Leeuwarden

In de vorige editie van de Leeuwarder Seniorenkrant schreven we over de duofiets van de dorpen Wergea en Grou. Maar wist je dat Leeuwarden ook een duofiets heeft waar je gratis gebruik van mag maken?

Bij de stichting Fietsen Alle Jaren Leeuwarden zetten vrijwilligers zich al jaren in voor mensen die niet (meer) in staat zijn om zelfstandig te fietsen. Zodat ouderen of mensen met een fysieke of mentale beperking toch actief kunnen deelnemen aan de samenleving en onderdeel blijven van de lokale gemeenschap.

Fietsriksja’s

De stichting heeft vier riksja’s. Die hebben een lage instap zodat passagiers makkelijk plaats kunnen nemen. Je hoeft niet zelf te fietsen; een vrijwilliger bestuurt de fietsriksja, die trapondersteuning heeft. Er is ruimte voor twee passagiers, dus je mag altijd iemand meenemen voor de gezelligheid. Dat kan ook een jonger iemand zijn die nog helemaal mobiel is.

Duofiets

Sinds kort kunnen mensen die nog graag zelf willen fietsen maar dat niet alleen kunnen, een duofiets lenen via Fietsen Alle Jaren. Op deze duofiets kun je een fietstocht(je) maken van max. 35 km. Dit doe  je samen met een vrijwillger of een eigen begeleider. Die krijgt vooraf een korte instructie. De duofiets staat aan de Sixmastraat en moet vooraf gereserveerd worden. Kijk voor meer informatie op www.fietsenallejaren.nl/leeuwarden/ of mail naar FietsenAlleJarenLeeuwarden@gmail.com.

Fietsen op de duofiets is:

  • Gemakkelijk, door de krachtige & stille accumotor
  • Makkelijk in het opstappen (zittend)
  • Veilig
  • Voor alle inwoners van Leeuwarden, die niet alleen kunnen of willen fietsen
  • Gratis
Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close